:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2022   20:34

0

142

Kancelarija za KiM organizovala sedmodnevni boravak na Goliji za osnovce iz Zubinog Potoka

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je, u saradnji sa opštinom Ivanjica, sedmodnevni boravak na Goliji za 150-oro dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

Deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda sa prostora opštine Zubin Potok uživaju u čarima Golije. Snega ima dovoljno, a radosti još više za igru i mogućnost da se oprobaju u zimskim sportovima. Neki su prvi put na skijama.

Za mališane sa Kosova i Metohije u Ivanjici je organizovan niz sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti. Uz besplatnu školu skijanja, dobijaju zimske jakne i obuću za sneg.

"Mnogi ne znaju da naša deca na Kosovu i Metohiji odrastaju u veoma specifičnim uslovima, teškim. Nije isto odrastati na prostoru AP KiM i u užoj Srbiji. Taj strah koji kod njih postoji mi smo pokušali da na ovaj način, dolaskom ovde naravno, probamo da razbijemo, a glavni cilj na je bio da izvučemo osmehe na njihovim licima", izjavila je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Iz kancelarije za Kosovo i Metohiju naglašavaju da su ovakve aktivnosti samo deo podrške obrazovanju dece na Kosovu i Metohiji, a Ivanjičani su se rado odazvali pozivu da budu pravi domaćini.

"Ovo je inicijalna kapisla za buduću saradnju koja ima dvostruki aršin. Prvi aršin jeste da pokažemo našim ljudima na KiM da nisu sami, da cela Srbija misli o njima, da ne postoje građani drugog reda u Srbiji, a druga stvar je da promovišemo našu Goliju, da pokažemo koliko trustičkih potencijala ima Ivanjica", navodi Momčilo Mitrović, predsednik Opštine Ivanjica.

Osnovci iz prve grupe već sabiraju utiske posle sedmodnevnog boravka u Ivanjici, a ove zime će novo iskustvo na golijskim padinama steći i njihovi vršnjaci iz Zubinog Potoka.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva