:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2021   15:30

0

101

Kancelarija za KiM osudila odluku Prištine da zabrani televizijskim ekipama ulazak na Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje odluku privremenih institucija u Prištini da novinarskim ekipama TV Kraljevo i TV Pink zabrani da danas izveštavaju sa izbora na Kosovu i Metohiji. 

Televizijskim ekipama ove dve medijske kuće kosovska policija nije dozvolila prelaz preko administrativne linije na Jarinju. 

Ekipa regionalne televizije "Kraljevo" danas je, posle više sati zadržavanja, vraćena sa ovog administrativnog prelaza bez obrazloženja, a isti tretman sinoć je doživela i ekipa Televizije "Pink", koja je na prelazu čekala više od 4 sata, da bi im oko ponoći bilo rečeno da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije. 

Po sredi je nezapamćeno kršenje prava na slobodu izveštavanja, informisanja i novinarskog rada, o čemu je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestila i administraciju u Briselu. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od privremenih institucija u Prištini da omogući slobodno i nesmetano izveštavanje medija i očekuje od međunarodnih predstavnika da osude ovakav čin i prema njemu se jasno odrede kao nedopustivom pritisku na slobodu medija, što su vrednosti koje ne smeju biti ugrožene nečijom samovoljom.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMKiMtelevizijske ekipezabranaJarinje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva