:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jul 05, 2021   15:32

0

154

Kancelarija za KiM: Otvorena renovirana i adaptirana ambulanta u Vidanju

U povratničkom selu Vidanje, u opštini Klina, danas je otvorena kompletno renovirana i adaptirana zdravstvena ustanova, sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je projekat obnove svih napuštenih ili zatvorenih seoskih ambulanti u srpskim sredinama u pokrajini kako bi se povećao nivo zdravstvene zaštite.

U saopštenju Kancelarije za KiM navedeno je da je prva takva rekonstruisana ambulanta u selu Vidanje otvorena danas i da je primila  prve pacijente. Ona primarnom zdravstvenom zaštitom pokriva oko 250, uglavnom starijih žitelja ovog kraja, koji su prethodno išli u domove zdravlja u Osojanu ili u Goraždevcu. 

"U narednom periodu predstavnici Kancelarije nastaviće sa obilaskom i popisaće sve seoske ambulante kojima je potrebno renoviranje, a postoji potreba za njihovim radom. Cilj je da se one dovedu u funkcionalno stanje i da naši sunarodnici imaju na rapolaganju lekare i medicinsko osoblje, koje će im u svakom trenutku biti na raspolaganju", istakla je Svetlana Miladinov pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

VidanjeambulantaKancelarija za Kim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva