:

:

TV Most

clock

April 15, 2021   20:11

0

70

Kancelarija za KiM: Ovo nisu izolovani incidenti, već smišljene provokacije

Povodom incidenta sa albanskom zastavom, koji se dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice, Kancelarija za Kosovo i Metohiju se obratila javnosti saopštenjem u kojem ističe da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu u Metohiji postale realnost sa kojom živi i suočava se naš narod. 

Nakon prebijanja dvojice sprskih mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice, a potom i u Gračanici, poslednji incident zabeležen je ponovo u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada su se dvojica Albanaca provozala sa albanskom zastavom ulicama ovog grada i pokušala da uđu u Kliničko bolnički centar. 

Takvo ponašanje posledica je sistematskog nereagovanja nadležnih instanci u Prištini i međunarodne zajednice, koje se od strane esktremista tumači i kao prećutna saglasnost za svaki vid provokacije i napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. 

Ovde nije reč ni o kakvim izolovanim incidentima, nego o smišljenim provokacijama koje za cilj imaju da izazovu neodmerenu reakciju srpske strane. Takav scenario, međutim, neće se ostvariti.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva