:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2021   13:48

0

211

Kancelarija za KiM: Perfidan pritisak na Srbe u Kosovskom Pomoravlju

"Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje Kosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM povodom današnje akcije kosovske policije u Šilovu. 

Iz Kancelarije ističu da je "reč o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od strane Prištine da se oni odatle isele". 

U saopštenju se navodi da "iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres". 

"Poznat je i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini", ocenila je Kancelarija. 

"Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu", zaključuje se u saopštenju Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMŠilovoKancelarija za KiMpretreskosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva