:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2021   15:25

0

145

Kancelarija za KiM: Počinici da budu pronađeni i adekvatno sankcionisani

Kuća porodice Trajković u Lipljanu, koja se nalazi u većinski albanskoj sredini, obijena je i opljačkana dok su članovi porodice bili odsutni, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

Zoran i Radmila Trajković su prethodne noći, po povratku kući zatekli obijena vrata i ispreturan stan iz kog su odnete dragocenosti. Njih je jutros obišao i predsednik Privremenog organa opštine Lipljan da se uveri kako su i na koji način može da im pomogne. 

Slučaj je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se ovaj događaj što pre rasvetli, da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani. Ovaj incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Kosova i Metohije.  

On je uneo ogromnu zebnju i zabrinutost kako u dom porodice Trajković, tako i u ostale srpske porodice koje strahuju da je njihova imovina za Albance legitimna meta, s obzirom da za napade po pravilu niko ne odgovara. 

Zbog toga je kažnjavanje izgrednika koji atakuju na srpske domove jedini odgovor koji pokazuje da su normalizacija odnosa i suživot mogući.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva