:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2024   19:30

0

177

Kancelarija za KIM: Podmetnut požar na posedu Dončića u selu Klina još jedan atak na Srbe i njihovu egzistenciju

U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina. Tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju se navodi da Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut, kao i da je jutros  zatekao štetu koju je prijavio policiji. 

,,Atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo je nemir u porodicu Dončića, ali i na ostale srpske povratnike u Klini", istaknuto  je u saopštenju.

Kancelarija za KiM podvlači da će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiti svu podršku, Srbima kako bi  odoleli svim pritiscima kojima su izloženi.

,,Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena", navodi Kancelarija i još jednom poziva  međunarodnu zajednicu da reaguje.

,,Paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica Kurtijeve retorike i jedine politike koju on sprovodi, politike uperene protiv srpskog naroda. Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva