:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2022   15:39

0

69

Kancelarija za KiM: Politika nekažnjavanja incidenata usmerenih prema Srbima na KiM direktno stimuliše izgrednike

Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom pljačke prodavnice prehrambene robe i gvožđare u selu Prekovac, opština Novo Brdo.

Prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena je i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put za mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića.

“Osim ogromnog stresa koji su doživeli, ovim porodicama je ovim nedelima direktno ugrožena i egzistencija, njihov ostanak i opstanak na prostoru KiM. Politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmerenih prema Srbima na KiM direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete. Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbedan život na Kosmetu nije moguć”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje, ističu iz Kancelarije za KiM dodajući da će insistirati da se počinioci ovog razbojništva uhapse i adekvatno sankcionišu.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva