:

:

TV Most

clock

Maj 08, 2022   14:18

0

104

Kancelarija za KiM: Porodici Stević direktno ugrožena egzistencija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je osudila danas obijanje i pljačkanje kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice, uz upozorenje da je ovoj porodici direktno ugrožena egzistencija.

Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu,navodi se i ukazuje da će Kancelarija nastaviti i dalje da insistiramo da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

Ističu da Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda.

"To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu", navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva