:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2021   18:05

0

139

Kancelarija za KiM: Presuda Vukotiću politička, bez utemeljenja na pravu i pravdi

Današnja presuda Zoranu Vukotiću, kojom je osuđen na 10 godina zatvora za navodni  ratni zločin, još jedna je u nizu demonstracije sile i pristrasnosti prištinskog pravosuđa, ocenila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

"Vukotića je sudsko veće, sastavljeno isključivo od Albanaca, osudilo bez valjanih dokaza, u procesu koji je pratilo više povreda krivičnog postupka, što ukazuje da mu je uskraćeno pravo na pravično suđenje. Zbog toga će branilac, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uložiti žalbu na ovu presudu", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Kancelarija za KIM smatra da je reč o političkoj presudi koja nije utemeljena na pravu i pravdi, a tome svedoči, kako se ističe, i poruka Vjose Osmani, kojoj je ova presuda  poslužila za opštu kriminalizaciju srpskog naroda. 

"Iz ovoga je više nego jasno da je presuda protiv Vukotića bila napisana i pre nego što je formalno doneta i da je on trebalo da posluži kao primer i argumentacija političkim garniturama u Prištini", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMVukotićpresuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva