:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2022   13:41

0

248

Kancelarija za KiM: Ranjavanje Mirića stoti incident prema Srbima u 2022.

Kancelarija za KiM saopštila je da je sinoćnje ranjavanje Srbina, koji je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine primljen u KBC Gračanica od početka ove godine ovo ukupno stoti incident prema Srbima na KiM.

"Prethodne noći u Lapljem Selu upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć 23 časa primljen u KBC Gračanica#, saopštila je Kancelarija i naglasila da je stanje Mirića sada stabilno i nije životno ugrožen. 

"Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak", navodi se u saopštenju. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima ranjenog Mirića, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga poznaje od ranije.

"Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih. Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje

Kancelarija za KiMLjubomir MirićGračanicapucnjava

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva