:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2019   11:08

0

114

Kancelarija za KiM: RK "Topličanin" iz Prokuplja zabranjen ulazak na KiM

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere "Crvene zvezde" da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom "Mokrom Gorom", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Reč je o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija.  U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije. 

Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda. 

Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje. 

Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva