:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2021   15:23

0

222

Kancelarija za KiM: Sramna kazna Krstiću, žrtva etničkog progona

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je najdublje ogorčenje i protest zbog sramne kazne od 14 i po godina zatvora, na koju je danas pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen Zlatan Krstić zbog navodnog zločina nad civilima.

"Krstić je osuđen na drakonsku kaznu zatvora, iako ga nijedan od dvadesetak svedoka nije prepoznao kao počinioca zločina, niti video u izvršenju zločina koji mu se stavlja na teret. Na ovaj način njemu je uskraćeno pravo na pravično suđenje, a sam Krstić još jedna je žrtva političkog progona iz Prištine", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ističe se da se ponovo na delu pokazuje da se Srbima na Kosovu i Metohiji sudi po etničkoj liniji, a da sudije presude donose bez utemeljenja na činjenicama i dokazima.

Advokat, koga je Krstiću angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uložiće žalbu na ovu presudu koja je drastični primer pristrasnosti i ostrašćenosti sudskih instanci u Prištini.

"Ovakvim sudskim odlukama, Srbima se jasno šalje poruka da na Kosovu i Metohiji za njih nema mesta, ni prava, ni pravde. Prema Srbima se iskazuje otvoreni animozitet i netrpeljivost, a ova presuda, kao i one pre nje, imaće ozbiljne implikacije na povratak Srba na Kosovo i Metohiju", navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiMZlatan Krstić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva