:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2020   18:52

0

139

Kancelarija za KiM: Srbi južno od Ibra najugroženija nacionalna zajednica u Evropi

Povodom napada na povratnika Radoja Pumpalovića u selu Dubrava kod Istoka, Kancelarija za KiM se oglasila saopštenjem.

 

Izražavamo zabrinutost zbog još jednog napada na srpske povratnike u opštini Istok, posebno zbog drskosti i smelosti provalnika koji je upao u kuću Radoja Pumpalovića, u selu Dubrava kod Istoka, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Oni koji nasrću na Srbe i njihovu imovinu očigledno su ohrabreni stvaranjem atmosfere nekažnjivosti takvih delikata, i bivaju inspirisani porukama mržnje koje sve češće i otvorenije dolaze iz albanskog političkog miljea.  

Srbi južno od Ibra jesu najugroženija nacionalna zajednica u Evropi, i neophodno je da ta činjenica bude opšteprihvaćena, a da potom usledi i preduzimanje adekvatnih mera kako bi se bezbednosna situacija, posebno u povratničkim sredinama u Metohiji, unapredila.  

Policijski organi na Kosovu i Metohiji moraju sa posebnom ozbiljnošću i pažnjom da reaguju na sve kriminalne akte čija su meta Srbi u enklavama, jer njihov položaj je prava i najmerodavnija slika situacije na terenu. 

Dok god se Srbima upućuju pretnje i dok god napadi na njih ostaju nekažnjeni, neće biti osnova da se u Prištini govori o postojanju nekakvog demokratskog i građanskog društva na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KAncelarija za KiMDubravaIstokRadoje Pumpalović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva