:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2021   20:15

0

76

Kancelarija za KiM: Zabrana ulaska rukometašima je brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja

Povodom zabrane ulaska na KiM rukometašima iz Arilja, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je večeras saopštila da je reč o anticivilizacijskom činu i pozvala međunarodnu zajednicu da konačno reaguje.

 

Neshvatljiva je i nedopustiva odluka kosovske policije da danas zabrani rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" ulazak na teritoriju Kosova i Metohije i odigravanje meča sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici. 

Reč je o anticivilizacijskom činu kojim se umesto vrednosti sportskog duha i fer pleja, od strane Prištine nameće politika zabrana i barijera. 

Apsurdno je i potpuno netačno obrazloženje koje je dato rukometašima iz Arilja na administrativnom prelazu - da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju Kosova i Metohije ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini. 

Po sredi je brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja, a posebno ističemo da se ni jednim jedinim dokumentom ne predviđa obaveza sportista iz centralne Srbije da šalju bilo obaveštenja ili traže dozvolu Prištine za ulazak na teritoriju južne pokrajine i odigravanje sportskih mečeva. 

Posle zabrana kojima su bili izloženi novinari iz centralne Srbije, ponovo se blokade postavljaju i sportskoj omladini. 

Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica konačno reaguje i osigura poštovanje postignutih sporazuma, čiji je garant i sankcioniše Prištinu zbog jednostranih i po dijalog štetnih poteza?

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva