:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2019   14:43

0

327

Kancelarija za KiM:Hitno osloboditi dvojicu uhapšenih Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje nastavak kampanje zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji hapšenjem srpskih domaćina i vršilaca važnih javnih funkcija, i tražimo hitno oslobađanje dvojice naših sugrađana koji su juče na administrativnom prelazu Končulj lišeni slobode prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.

Jučerašnje privođenje direktora OŠ "Mladen Marković" iz Vitine Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi navedeno ju u saopštenju Kancelarije za KiM.  

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni.   

Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim život.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMoslobađanje uhapšenih Srba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva