:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2019   17:32

0

273

Kancelarija za KiM:Šovinističko orgijanje na KiM nikoga na zapadu ne uzbuđuje

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je rušenje više od dvadeset srpskih nadgrobnih spomenika u Lipljanu, u noći između petka i subote i ocenila da to" pokazuje da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je šovinističko orgijanje na Kosovo i Metohiji činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi".

Da su bilo gde u Evropi u aktu šovinističke mržnje uništeni bilo čiji nadgrobni spomenici, to bi bila svetska vest, emitovana u prvim minutima informativnih emisija globalnih TV mreža, međutim Lipljan kao da nije u Evropi, a srpski pokojnici kao da nemaju pravo na miran počinak kao pokojnici drugih evropskih nacija, navedeno je u saopštenju.

Ovaj strašan i svake osude vredan incident će eventualno biti zabeležen u nekom od brojnih međunarodnih izveštaja, i to verovatno samo u fusnoti ispod zaključka da na samoproglašenom Kosovu cvetaju mir, ljubav  i demokratija.  

Spaljene crkve i manastiri, uzurpirana imanja, porušeni spomenici i prekopani grobovi, jesu prava slika društvene stvarnosti na samoproglašenom Kosovu, i svako ko to negira jeste saučesnik u tihom kontinuiranom pogromu koji se godinama odvija nad srpskim narodom i hrišćanskim nasleđem na samoproglašenom Kosovu.

Mržnja koja nekažnjeno buja, bez odgovora i osude, obično na kraju pronađe i živu metu, i zato kultura rušenja i uništenja mora biti tretirana onako kako se tretira i u ostalim delovima Evrope – jasnom osudom i odlučnom reakcijom, ističe se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMosudarušenje spomenika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva