:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 23, 2019   12:53

0

731

Kancelarija za Kosovo i Metohiju poklonila Domu zdravlja u Zvečanu sanitetsko vozilo

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damnjan Jović predao je danas Domu zdravlja u Zvečanu sanitetsko vozilo.

Vozilo je donacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što u ime Kancelarije za Kosovo I Metohiju mogu danas da uričim ovo voizilo Domu zdravlja u Zvečanu. Svi znamo koliko je važno ulagati u zdravstveni sistem i mi nastavljamo da pomažemo sve institucije Republike Srbije ovde na KiM. Poseban akcenat je stavljen na zdravstvenom sistemu kao i na sistemu obrazovanja gde smo već započeli neke velike projekte a mislim i da će u narednom periodu biti još lepih vesti za naše građane jer ćemo već sledeće nedelje uručiti još jedno vozilo u Gračanici, našoj bolnici i našim ljudima koji tamo vredno rade” rekao je Jović.

Jović je istakao da današnja donacija šalje poruku da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da pomaže, kako bi se ova sredina razvijala.

“To treba da pošalje poruku da ćemo na isti način pomagati naše građane i da će ta pomoć rasti. Na svaki dinar koji vam iz Prištine otmu ili pokušaju da otežaju život i posao, Republika Srbija će naći način da uloži i da naš narod ovde opstaje i da se ova  sredina razvija. Sa direktorom smo danas razgovarali o projektima koje ćemo pokušati da realizujemo u budućnosti a sve kako bi dodatno unapredili rad ove institucije” rekao je Jović.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM je najavio da će naredne godine biti uloženo još sredstava i pozvao institucije da rade na što više projekata.

“Svi ste čuli za inicijativu predsednika Aleksandra Vučića da se u narednoj godini 10 milijardi dinara uloži u razvoj svih sredina u Republici Srbiji. Naravno da će sredstva biti uložena i na Kosovu i Metohiji i ovim putem pozivam institucije na u narednom periodu budu još agilnije i još više rade i da što više projekata nam dostavljaju a mi ćemo gledati sa naše strane da u par godina, u ovaj deo Republike Srbije uložimo toliko da on postane neprepoznatljiv u razvojnom smislu” istakao je Jović.

Direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić zahvalio je Opštini Zvečan i Kancelariji za KiM na donaciji u ime kolektiva i pacijenata sa područja ove opštine.

”Zahvaljujem i predsedniku Aleksandru Vučiču na kontinuiranoj pomoći . Ovo je samo jedan nastavak saradnje. Ova vredna donacija znači da država misli na nas. U narednom periodu očekujemo mnogo vrednih nprojekata o čemu će građani biti obavešteni”, rekao je Vasić.

Izvor: TV Most, Radio Kosovska Mitrovica

KiMZvečanDom zdravljaJovićsanitetsko vozilodonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva