:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Oktobar 17, 2021   19:56

0

147

Kandidati i politički predstavnici nakon glasanja o volji građana i demokratskim slobodama

Predstavnici Srpske liste i ostali učesnici lokalnih izbora koji su danas održani u Kosovskoj Mitrovici, kao i na teritoriji celog Kosova, obavili su u prepodnevnim satima svoju građansku dužnost nakon čega su se obratili građanima šaljući im poruke ohrabrenja da u što većem broju iskoriste svoje demokratsko pravo.

 

Rakić: Građani masovno na biračkim mestima

Predsednik Srpske liste Goran Rakić  izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.

„Kao što se i sami možete uveriti, građani opštine Severna Mitrovica od ranih jutarnjih časova, masovno i u velikom broju krenuli su ka biračkim mestima kako bi dali svoj glas i iskoristili svoje građansko pravo i podržali svoje kandidate za gradonačelnike i odbornike“, izjavio je Rakić.

Radojević: Građani će reći svoje na izborima

Kandidat za gradonačelnika Milan Radojević rekao je nakon što je ispunio građansku dužnost u biračkom centru u STŠ „Mihajlo Petrović Alas“ da izborini proces protiče u najboljem redu, uprkos izazovima i teškoćama koje smo imali prethodnih dana.

„Nadamo se da će se izborni proces završiti u najboljem redu, da će građani reći svoje na izborima i da ćemo na izborima odbraniti svoje pravo na slobodu govora, pravo na naše pismo i pravo na slobodu kretanja“ rekao je Radojević.

Milunović: Časno smo izašli pred građane i dali im mogućnost da biraju

Kandidat GI „Srpski opstanak“ za odbornika u SO Severna Mitrovica Dušan Milunović rekao je danas nakon što je glasao u biračkom centru OŠ „Sveti Sava“ da su iskoristili svoje pravo da biraju i da budu birani.

„Mi smo obavili svoju građansku dužnost, časno izašli pred građane i dali im mogućnost da biraju kako će njihov grad biti uređen. Kampanja je bila opterećena dešavanjima na severu Kosova, posebno zbog upada ROSU jedinica i ovih „stikera“ istakao je Milojević.

Hodžić: Što veči broj birača, to snažnija volja građana

Zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić izjavila je da očekuje da će celokupan izborni proces proteći u redu i da je raduje činjenica da dobar deo građana izlazi na izbore.

„To je jedini način da se čuje volja građana. Što veći broj birača, to će biti jasnija slika za onog koji pobedi. Što veći broj birača, to će biti snažnija volja građana. Samim tim, to će značiti veliku odgovornost  za buduće lidere tj. rukovodstvo lokalne samouprave opštine Severna Mitrovica“, poručila je Hodžić nakon što je u biračkom centru OŠ „Sveti Sava“ obavila svoju građansku dužnost.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMizboriGoran RakićMilan RAdojevićAdrijana Hodžić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva