:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2020   20:42

0

38

Kantrimen: Bajden će dijalog učiniti mnogo funkcionalnijim

Za Srbiju i Srbe bilo bi mnogo bolje da naredni predsednik SAD bude Džo Bajden, jer će približiti odnose SAD i EU i dijalog Beograda i Prištine učiniti mnogo funkcionalnijim, izjavio je danas bivši američki podsekretar za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost Tomas Kantrimen.

Bajden zna gde je Srbija, bio je u Beogradu, regionu, zna kako su pitanja teška i o tome govori. Na Balkan neće gledati kao na predmet takmičenja između SAD i EU, rekao je Kantrimen na onlajn skupu "Američki izbori i srpske dileme".

Cilj skupa, u organizaciji Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, bio je da se razmotre pitanja šta čeka Srbiju posle izbora u SAD i da li je Srbija imala važno mesto u američkoj predsedničkoj kampanji.

Kantrimen kaže i da nije siguran da Tramp zna šta je u dokumentu koji je potpisan u Vašingtonu 4. septembra.

Javno je rekao da je tako okončao rat, prolivanje krvi između Srba i Albanaca, opsednut je potpisivanjem sporazuma, rekao je Kantrimen.

Kantrimen tvrdi da Tramp nije spreman da se povuče ako izgubi na izborima i da se od njega ne može čuti to što su svi pre njega rekli - da će priznati volju građana.

Bivši ambasador u Vašingtonu Ivan Vujačić smatra da Srbi vole sve koji nisu imali ulogu u bombardovanju 1999.

"Jedino mesto u SAD gde sam video potencijalni uticaj srpskih glasača je Ohajo. Ima ih oko 40-50.000, ali u Ohaju imaju 7,7 miliona birača, tako da to je kap u okeanu", rekao je Vujačić i naveo da zahvaljujući Srbima niko neće pobediti, pa ni Tramp.

Prema njegovim tvrdnjama, Vašingtonski sporazum su u stvari nezavisno potpisane izjave ispred Trampa i mnoge stvari u tom sporazumu nemaju veze s nama i deo su Trampove bliskoistočne politike.

On je kazao da će Bajden pokušati da obnovi partnerstvo sa EU.

Direktor vesti i programa Njuzmaks Adria Slobodan Georgiev kaže da je Vašingtonski sporazum korak napred.

"Srbija ne može biti deo EU ako se kosovski problem ne reši, bez obzira koliko učinila na unapređenju vladavine prava i borbi protiv korupcije", rekao je Georgiev.

Za nas je važno da u Vašingtonu imamo sa kim da pričamo o demokratskim vrednostima, kazao je on.

Izvor: T a n j u g

Tomas KantrimenDžo BajdenDonald TrampSADizboriEUSrbijaKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?