:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2020   8:22

0

104

Kapaciteti za odmor u Srbiji gotovo popunjeni, cene i nisu tako povoljne

Čovek primoran da ode na Sejšele, jer nema dovoljno novca da letuje u Guči. Ovo je vest Njuz neta, ali oni koji ovih dana pokušavaju da pronađu neku kuću u prirodi, na planini, kažu da nije mnogo daleko istine. Princip ponude i potražnje učinio je svoje, pa letovanje u Srbiji nije baš tako povoljno kako biste pomislili.

Kada je Boško, domaćin imanja u Gornjem Milanovcu, pre nekoliko meseci pravio plan za ovo leto i pripremao se da turistima izdaje apartmane tokom letnjih dana, nije ni slutio da će interesovanje biti ovoliko.

Kapaciteti u selu Gojna Gora su popunjeni, a njemu je jedino rešenje da sagradi još kuća kako bi izašao u susret svima onima koji tu žele da borave.

"Cene su iste, gostiju ima mnogo više nego prošle godine, da smo imali sto soba i to bismo uspeli da izdamo", kaže domaćin Boško Mijailović.

Korona je učinila da su neke destinacije ove godine popularnije za letovanje nego prethodnih godina. Proteklih meseci činilo se da će malo ljudi putovati, ali situacija je, ipak, drugačija. Čak, iako su cene veće za neka mesta u Srbiji, ovaj put za njih, izdvojiće se novac.

Planovi građana o letovanju su raznoliki. Neki će putovati u inostranstvo, a deo će odmor provesti u Srbiji.

Van granica naše zemlje pi-si-ar test i karantin nisu uslov za Tursku ili Egipat pa je jasno zašto su ove destinacije najpopularnije među našim turistima.

Iako su vlasti u Turskoj odlučile da ne snose troškove lečenja ukoliko se neko od turista zarazi kovidom 19, skoro svi aranžmani za zapadnu Tursku ali još neke delove te zemlje su prodati.

Među onima koji se bave seoskim turizmom ima onih koji su povećali cene, jer je u većini turističkih mesta popunjenost kapaciteta oko 90 posto.

Kako god da prođe godina, ovo je prilika za one koji se kod nas bave ugostiteljstvom da steknu poverenje, a samim tim i stalne goste, jer Srbija ima šta da ponudi.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva