:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2022   13:44

0

286

Karabinjeri donirali pomoć Kliničko bolničkom centru u Gračanici

Predstavnici italijanskih karabinjera uručili su danas KBC-u Prištna- Gračanica pomoć u vidu lekova, hrane i medicinskog materijala.

Pomoć je uručio pukovnik mauricio Mele, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što vidi kako se ova zdravstvena ustanova trudi da obezbedi adekvate zdravstvene usluge za sve svoje građane.

“Naš cilj je da koliko možemo pomognemo, jer  tu obavezu i dužnost smo odavno preuzeli i tako će biti i u narednom perodu i zahvaljujem se svima na prilici da možemo da pomognemo“, rekao je Mauricio Mele.

Predsednica opštine Gračanica zahvalila se italijanskom pukovniku na pomoći koja je, kako je istakla uvek dobrodošla.

“Opština Gračanica puno i konstantno pomaže zdravstveni sistem i Kliničko bolnički centar a ova današnja donacija italijanskih karabinjera u vidu potrošnog materijala, lekova i određene količine hrane je  od velikog značaja i od pomoći našem zdravstvenom sistemu. Koristim priliku da se zahvalim italijanskim karabinjerima u svoje lično ime, u ime opštine Gračanica, svih meštana, zdravstvenih radnika i svih budućih pacijenata što su prepoznali naše potrebe i situaciju u kojoj se nalazimo“, kazala je Šubarić.

Direktor KBC -a u Gračanici Bratislav Lazić rekao je da ovo nije prvi put da karabinjeri doniraju pomoć ovoj ustanovi i da se nada da će se saradnja i prijateljstvo nastaviti.

“Svaka pomoć je uvek značajna iako je snabdevenost naših zdravstvenih ustanova na vrlo visokom nivou.Zahvalni smo karabinjerima koji nam stalno izlaze  u susret. Mi se nadamo da će se ove aktivnosti dešavati i u budućnosti te da ćemo na taj način moći da ostvarimo bolju i konkretniju saradnju“, rekao je Lazić

Primopredaji donacije prisustvovali su i zamenik predsednice opštine Milan Joksimović i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović.

Zdravstvene usluge KBC u Gračanici koristi blizu 60.000 stanovnika centralnog dela KiM, a dobra saradnja sa opštinskim vlastima jedan je od činilaca uspešnog funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMKBC GračanicaKFORkarabinjeridonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva