:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2019   9:52

0

358

Karatista iz Leposavića na Svetskom prvenstvu u Čileu

Na predstojećem Svetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se od 23. do 27. oktobra održati u Santjagu boje reprezentacije Srbije u kategoriji – 52 kilograma braniće i petnaestogodišnji karatista iz Leposavića Mihajlo Marković.

Put glavnog grada Čilea, gde će prvi meč imati u sredu 23. oktobra, Marković je krenuo danas, a kako je za Kosovo Onlajn istakao „na ovo takmičenje ide sa puno elana i ambicija, jer je u prethodnom periodu uložio veliki trud i naporno je radio“.

Tokom letnjeg perioda Mihajlo je dva puta dnevno trenirao, pripremao se i u Umagu, Čačku i na Tari, a poslednjih nekoliko dana je proveo u Kragujevcu gde je sa svojim trenerima tempirao formu i radio na adaptaciji zbog razlike u vremenskoj zoni.

Da s pravom očekuje uspeh, pokazuju i dosadašnja odličja i priznanja koje je ovaj mladi takmičar osvojio kao član Karate kluba „Borac“ iz Čačka. Samo prošle godine okitio se zlatom u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije, ponovio je uspeh na državnom školskom prvenstvu gde već par godina drži čelnu poziciju, a osvajač je i bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu održanom u Istanbulu.

Na Svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Čilea učestvovaće 1557 karatista iz preko 100 zemalja.

Izvor: Kosovo online

KiMkarateMihajlo MarkovićLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva