:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2022   20:56

0

192

Karp tim "Trepča" pobednik Šaranske lige "Nikola Nidžo Pajović"

Na ovogodišnjem takmičenju Šaranske lige pod nazivom "Nikola Nidžo Pajović" na ribnjaku Vuča kod Sočanice, takmičilo se deset ekipa iz Sočanice, Leposavića, Leška, Severne Mitrovice, Zvečana i Dobrotina, a izvađeno je 1.166,895 kilograma šarana. Pecalo se u 4 kola, 48 sati tokom sezone koja je trajala od maja do septembra, a završeno danas u posle podnevnim časovima.

Asolutni pobednik Šaranske lige za 2022. godinu ponela je ekipa Golden karp "Trepča" sa težinom šarana 174,405 kilograma. 

Drugo mesto zauzeli su takmičari u ribolovu čija ekipa je nosila naziv Karp tim "Trakamica" sa ukupnom težinom izvadenih šarana 167,455 kilograma. 

Treće mesto osvojila je ekipa Karp tim "Golden karp", a težina upecanih šarana iznosila je 161,050 kilograma.

Organizator Šaranske lige Siniša Ristović kaže da se i ove godine kao i prethodnih okupio veliki broj ekipa, a takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja . 

"Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja. Malo nas je u zadnjem kolu omelo zahlađenje pa je riba slabije jela, ali su vešti ribolovci uprkos tome istrajali do kraja sezone", dodao je on. 

Ristović kaže da je od ove godine u takmičenje Šaranske lige uvedena i jedna novina. 

"Ranijih godina imali smo po jedno takmičenje od 48 sati godišnje. Od ove godine oformili smo Šaransku ligu koja ima 4 kola u jednoj godini", kazao je organizator takmičenja. 

Nikola Nidzo Pajović po kome je Šaranska liga dobila naziv bio je ljubitelj ribolova, veliki prijatelj šarandžija, koji je nažalost preminuo prošle godine. Bio je i učesnik mnogobrojnih takmičenja u ribolovu prethodnih godina. 

Ribnjak Vuča na kome se svake godine održava takmičenje Šaranske lige nalazi se na kilometar i po od Sočanice u jednom od većih sela opštine Leposavić. Vlasnik Jovan Miladinović je na 80 ari površine svoju ideju pretočio u pravu prirodnu idilu gde se danas održavaju razna takmičenja u ribolovu, ali i veliki broj ljudi dolazi radi odmora i relaksacije. 
 
Na kraju takmičenja Organizatori su uručili bogate nagrade i prelazni pehar, koje su pomogli Sportsko turistička organizacija i opština Leposavić.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMKarp tim TrepčaŠaranska liga Nikola Nidžo Pajović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva