:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 07, 2023   12:08

0

38

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehnike od 50.000 do 100.000 dinara

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara, izjavio je danas pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Rade Milošević, i dodao da je broj ilegalnih prodajnih mesta pirotehnike zadnjih godina smanjen.

"Kao i svake godine, mi početkom decembra meseca kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, vršimo kontrolu svih mesta gde smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava", rekao je Milošević za T a n j u g.

Milošević je napomenuo da je zadnjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom da su kazne i kontrole rigoroznije nego u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, najčešće pirotehnička sredstva koja se zaplene su petarde, jer su, kako je objasnio, manjeg gabarita od drugih pirotehničkih sredstava i lakše se sklone, ukoliko dođe do kontrole.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva