:

:

TV Most

clock

Januar 06, 2021   18:52

0

159

KBC Gračanica odgovara na optužbe Rade Trajković

U ovom trenutku nemamo hospitalizovanih pacijenta na kiseoničkoj potpori, pa iz tog razloga ne planiramo upućivanje bilo kog pacijenta u nadležnu referentnu ustanovu - KC Niš, kažu iz KBC Gračanica.

Ovako su iz KBC Gračanica reagovali na tvit predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković koja je navela da se upravo "čula sa Momom Trajkovićem, veteranom srpske (i jugoslovenske) političke scene na Kosovu i Metohiji koji se bori sa korona virusom u bolnici u Lapljem Selu".

"Stanje mu se komplikuje, a po Mominim rečima, direktor KBC Gračanica Bratislav Lazić odbija da mu obezbedi transport za Niš. Sramota", napisala je Rada Trajković na Tviteru.

Kako navode iz KBC Gračanica za Kosovo onlajn, svi pacijenti imaju potpuno identičan medicinski tretman.

"Mi lečimo pacijente sa lakšom do srednje teškom kliničkom slikom, a u slučaju pogoršanja i potrebe za primenom intenzivne kiseoničke terapije upućujujemo ih na lečenje u KC Niš. U potpunosti poštujemo protokol koji je propisan od strane Ministarstva zdravlja i kriznog štaba Srbije i ukoliko postoji potreba za dodatnim invezivnim tretmanom, takve pacijente šaljemo u referentnu ustanovu KC Niš. U ovom trenutku su hospitalizovani pacijenti sa lakšom kliničkom slikom i njihovo zdravstveno stanje trenutno ne iziskuje kiseoničku potporu," kažu iz KBC Gračanica za Kosovo onlajn.

Svi pacijenti imaju identičan tretman i isključivo je težina kliničke slike jedini kriterijum na osnovu koga se donosi odluka o upućivanju u nadležnu referentnu ustanovu što je u aktuelnom trenutku KC Niš, navode u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Izvor: Танјуг

KiMKBC Priština GračanicaRada Trajković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva