:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2023   18:48

0

912

KBC Kosovska Mitrovica: Više od 50 povređenih građana, ranjeni Srbin u kritičnom stanju

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Zlatan Elek izjavio je da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije, nakon što su okupljene Srbe u Zvečanu napali pripadnici Kfora i kosovske policije.

Jedan muškarac je trenuno u operacionoj sali i lekari se bore za njegovživot.

On, prema našim informacijama, ima prostrelnu ranu u predelu karlice.

Jedna osoba koja je teško povređena za sada je u fazi dijagnostike.

Među povređenima je i doktor Dragiša Milović,  bivši predsednik opštine Zvečan koji je zadobio udarce u predelu grudi, rekao je Elek

“On se nalazi na ispitivanju kod nas i rade se sva moguća snimanja obzirom da se žali na bol u grudima, leđima i glavi”, izjavio je Elek radio Mitrovicu sever.

Milović je izjavio da se Srbi nikada neće predati, da će izdržati sve nedaće uz pomoć države Srbije, ali i da današnji dan nikada neće zaboraviti.

,,Sedeli smo mirno, ja sam bio okrenut leđim. a oni su krenuli da nas tuku  cokulama i štitnicima, bačeni su suzavac i šok - bombe..To je trauma, ali me više boli duša.... Kontuzije i nagnječenja će proći, ali će bol u duši ostati celog života", izjavio je Milović.

On je dodao da će fizičke povrede proći, ali ono što je danas viđeno nikada.

,, Da se na goloruki narod bacaju šok - bombe i da se krvnički bije.

A pričali smo celog dana da želimo da nađemo kompromis i do krajnjih granica je sa naše strane bilo mirno.Na žalost, kao da je neko želeo da se desi ono što se desilo." rekao je Milović. i dodao da mora da se nađe način da se ovo prebrodi.

,, Mi smo i danas rekli da smo na svojoj zemlji i u svom gradu.Moramo da nađemo snagu da ovo prebrodimo, teško je , ali ćemo moći da prebrodimo slogom i jedinstvom, i uz pomoć svoje države" , zaključio je Milović.

 

Izvor: TV Most;foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva