:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2018   12:34

0

347

KBC Priština-Gračanica, stabilno poslovanje

Kliničko-bolnički centar u Gračanici 25. decembra proslavio je 25 godina svog rada i postojanja na Kosovu i Metohiji. Na kraju i ove 2018. godine, kada se sumiraju svi rezultati, KBC je imao stabilno poslovanje.

Gostujući u novogodišnjem specijalnom izdanju Juatarnjeg programa RTV Gračanica direktor Kliničko-bolničkog centra Priština-Gračanica, prof. dr Bratislav Lazić posebno je istakao da je najveće zadovoljstvo kada na kraju još jedne godine možete zaključiti da su zdravstvene usluge pacijentima pružane na jednom visokom nivou, a celokupnom uspešnom radu doprinosi i činjenica da je u KBC-u Gračanica ove godine rođen veliki broj beba.

“Mogao bih da kažem da smo jako zadovoljni jer smo našim pacijentima mogli da prižimo zdravstvene usluge na jednom visokom nivou. Posebno me raduje što je i ove godine u našem Kliničko-bolničkom centru rođen veliki broj beba, što nas ostavlja na samom vrhu lestvice kada je natalitet u pitanju. Bilo je puno dobro sprovedenih medicinskih procedura. Svi teški, delikatni slučajevi su na adekvatan način zbrinjeni, veliki broj malih i velikih hiruških intervencija je na adekvatan i kvalitetan način izvedeno, kao i intervencije iz oblasti ortopedije, ginekologije…Vodimo računa o zdravlju našeg stanovništva i tome uvek pridajemo značaj posebno kada je u pitanju podizanje svesti o značaju preventive. Kada govorimo o radu u tehničkom smislu, mogu da kažem da smo za proteklih godinu dana obezbedili stabilno snabdevanje medicinskim materijalom. Iako su poteškoće u tom smislu stalno prisutne, potrudili smo se da takve probleme na kavlitetan način prevaziđemo, i kada to kažem ne mislim na trenutno stanje koje se tiče uvođenja taksi”, rekao je prof.dr Lazić.

U KBC-u Gračanica neretko dolaze i pacijenti iz ostalih krajeva Kosova i Metohije. prema rečima direktora KBC-a Bratislava Lazića, ova zdravstvena ustanova je osposobljena za pružanje ne samo sekundarne već i tercijarne zdravstvene zaštite.

“Kao zdravstvena ustanova koja ima status Kliničko-bolničkog centra mi smo osposobljeni za pružanje ne samo sekundarne već i tercijarne zdravstvene zaštite i u tom smislu mi zbrinjavamo sve pacinete kojima je naša pomoć potrebna”.

U ovom trenutku u KBC-u Priština- Gračanica gavitira veliki broj zdravstvenih osiguranika, preko 63.000, što uključuje i osobe koje često borave na Kosovu ali nisu osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

U toku tekuće godine KBC Gračanica je opremljen sa više ultrazvučnih aparata, novim smeštajnim kapacitetom, novim sanitetskim vozilom, prvoklasnim ultarzvučnim aparatom koji u sektoru kardiologije omogućava kvalitetan ultarzvučni pregled srca. U proteklom periodu obnovljen je i rengenološki kabinet- Radiološke klinike KBC-a, kada je urađena i kompletna digitalizacija rengen aparata.

Direktor KBC-Gračanica prof.dr Bratislav Lazić, gostujući u novogodišnjem izdanju Juatrnjeg programa RTV Gračanica poželeo je svim građanima dobro zdravlje, uspeh u radu, i što manje problema i stresnih situacija u nastupajućoj godini.

Izvor: Radio Gračanica

KBC Gracanicadr Bratislav Lazić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva