:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   10:49

0

340

Keljani negira da je Kosovska policija ilegalno ušla na teritoriju Srbije

Portparol kosovske policije Baki Keljani negirao je, kako se navodi, pisanje srpskih medija da su pripadnici granične policije imali sukobe sa pripadnicima srpske policije na severu Kosova, javila je televizija Kljan.

Keljani je,navodi se, rekao da Kosovska policija izvršava svoje dužnosti na teritoriji Kosova i nije ilegalno ušla na teritoriju Srbije i zaplenila kamione sa robom.

Portal KoSSev izvestio je juče da je Kosovska policija prekršila sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije odakle je zaplenila jedan kamion sa robom.

KoSSev je o tome izvestio pozivajući se na vlasnika jednog od dva zaplenjena kamiona, čiji je identitet je poznat redakciji ovog portala, dok se u policijskom izveštaju navodi da su kamioni zaplenjeni u Šarpelju, u rejonu Leposavića.

Prema rečima vlasnika kamiona S.D, dva vozila, jedan sa stočnom hranom, jedan sa mlečnim proizvodima bila su parkirana u selu Mure, u opštini Raška na teritoriji centralne Srbije.

U trenutku kada je Kosovska policija pronašla kamione, vozači nisu bili u blizini, a jedno vozilo je bilo zaključano, dok je drugo, u kojem je ostao ključ, Kosovska policija zaplenila i odvela na carinski terminal u Mitrovici.

„Kosovska pogranična policija je ušla na teritoriju Srbije sigurno bar jedan kilometar. Odvezli su jedan kamion, drugi nisu mogli, jer je bio zaključan," ispričao je za KoŠev S.D. koji je o tome šta se desilo sa robom i vozilom saznao tek ujutru.

Prema saznanjima S.D, te večeri je umalo došlo i do bezbednosnog incidenta, jer, kako on tvrdi, Vojska Srbije se u nekom trenutku u toku noći uputila prema patroli kosovske pogranične policije.

„Sve vreme su čuvali i drugi kamion, sve dok nije srpska vojska krenula prema njima. Kada je krenula srpska vojska prema njima, oni su pozvali svoju komandu i rekli vojska ide prema nama, šta da radimo. Rekli su im pa gde ste, na šta su oni odgovorili da su poviše piramida (betonske bove kojima je obeležena administrativna granica). Oni su im rekli, ko je vama rekao da budete tu, povlačite se odmah da vas ne bi pohapsili", ispričao je S.D.

Kada je S.D. došao na lice mesta, Kosovska policija se već, prema usmenim saznanjima koja ima, navodno po naredbi kapetana Fejzulaha Tare povukla na teritoriju Kosova gde su svi čekali KFOR da utvrdi gde je granica.

Izvor: T a n j u g

Kosovska policijagranicakamioni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva