Kešelj i "Srbi za Srbe" grade novu kuću na Kosovu i Metohiji

:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2020   14:45

0

34

Kešelj i "Srbi za Srbe" grade novu kuću na Kosovu i Metohiji

Proslavljeni srpski košarkaš Marko Kešelj i Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokreću novi veliki projekat za izgradnju kuće na Kosovu i Metohiji.

Ovim projektom će biti izgrađena kuća porodici Tasić sa petoro maloletne dece iz sela Gornje Močare na Kosovu i Metohiji.

Nakon prošlogodišnje prve donatorske večere održane u Beogradu, na kojoj su sakupljena sredstva za izgradnju kuće porodice Savić sa Kosova i Metohije, ove godine pomoć se prikuplja za još jednu socijalno ugroženu porodicu.

Uprkos situaciji koja je uzrokovana pandemijom virusa COVID-19, odlučeno je da se ne prekida kontinuitet u organizovanju donatorskih večeri. Ovoga puta, poštujući propisane mere, drugo po redu, ovoga puta onlajn donatorsko veče, održaće se 7. septembra od 19 časova na Jutjub kanalu organizacije "Srbi za Srbe", gde će gledaoci imati priliku da uživaju u prigodnom programu koji je pripremljen.

Ujedno, svi gledaoci će biti u prilici da putem slanja SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju 30.000 evra koliko je neophodno za izgradnju i opremanje nove kuće za porodicu Tasić.

"Sve što se događa u poslednjih nekoliko meseci dodatno nas je motivisalo da ne odustajemo od namere da organizujemo donatorsko veče. U skladu sa trenutnom situacijom želeli smo da budemo društveno odgovorni tako da će svi zainteresovani moći da nas podrže donacijama pre same večere ali i da nam se pridruže putem Jutjub platforme. Pozivam sve ljude dobrog srca da nas podrže i ove godine, kako bismo nakon porodice Savić izgradili dom još jednoj porodici na Kosovu i Metohiji. Pokažimo da, čak i u ovim teškim vremenima, nema predaje kada je u pitanju naš narod u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Marko Kešelj.

Porodica Tasić živi u malom selu Gornje Močare, nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u Opštini Kosovska Kamenica. Kuća u kojoj trenutne žive nije njihova, a vlasnik planira da je proda, pa je sudbina devetoro Tasića veoma neizvesna.

"Ovde živi nekoliko porodica, svaka kuća ima po četvoro-petoro dece i često, s osmehom, kažemo da ima više dece nego odraslih jer je ovo jedno od malobrojnih sela na Kosovu i Metohiji gde je to zaista tako. Mi imamo pet malih princeza na koje sam najviše ponosan – Bojanu (12), Anđelu (9), Tamaru (7), Milicu (5), Jovanu (3 meseca). Takođe, sa nama žive moja supruga Dragana, majka Slavojka i sestra LJubica koja je, nažalost, psihički bolesna. Živimo od socijalne pomoći, dečijih dodataka i poljoprivrede. Naravno, to nije dovoljno za sve naše potrebe, ali ovde nam je lepo i ne bismo želeli da idemo odavde", upoznao nas je sa situacijom u kojoj se porodica trenutno nalazi, glava porodice, Dragan Tasić.

Plan organizacije "Srbi za Srbe" je da pre zime sagradi i opremi novu kuću Tasićima na njihovom porodičnom placu. Za uspešnu realizaciju ovog projekta potrebno je 30.000 evra.

Svi zainteresovani priložnici i društveno odgovorne kompanije svoje donacije za ovaj projekat mogu da uplate na račun H.O. Srbi za Srbe: 160-279491-71 (svrha uplate: donatorsko veče za Tasiće), putem SMS poruka na 7763 (cena 200 dinara), a na sajtu www.srbizasrbe.org mogu se pronaći i ostali načini za uplatu donacija iz inostranstva.

"Organizovanjem druge po redu donatorske večere i pokretanjem čitave akcije pomoći porodici Tasić, nastavlja se dugogodišnja saradnja sa gospodinom Kešeljem. Drago nam je da sve više ljudi prepoznaje značaj našeg humanitarnog rada i da smo u mogućnosti da zajedničkim snagama obezbeđujemo vrednu materijalnu pomoć za porodice i decu koji nemaju osnovne uslove za pristojan život i odrastanje", ističe Igor Rašula, predsednik organizacije.

Izvor: B92

KiMKešeljSrbi za Srbe
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva