:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2022   10:42

0

148

Kfor: Centru porodične medicine Suva Reka uručena medicinska oprema

U okviru projekta Civilne i vojne saradnje (CIMIC) italijanski vojnici Kfora, Regionalne komande Zapad donirali su medicinsku opremu Centru porodične medicine Suva Reka.

Komandant Regionalne komande Zapad, pukovnik Marko Javarone, gradonačelnik Bali Muharemaj, savetnik za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Besa Kući, i direktor Centra Sali Bitići, prisustvovali su ceremoniji primopredaje.

Ovom prilikom donirana su 4 profesionalna defibrilatora, 2 kreveta prve pomoći, 4 kreveta za reanimaciju, 4 kompleta za hirurške intervencije, mašina za veš i mašina za sušenje veša.

Na kraju donacije, gradonačelnik Muharemaj i odbornik Kući su izrazili duboku i iskrenu zahvalnost na pomoći, koja će omogućiti brže i kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga stanovništvi opštine Suva Reka.

“KFOR nastavlja sa projektima civilno-vojne saradnje i donacijama, kao deo popdrške kosovskim institucijama i lokalnim zajednicama. Misija NATO-a na Kosovu je tokom 2021. godine, realizovala 26 sličnih projekata pomoći i podrške.

Takođe, tokom 2022. godine KFOR će nastaviti da promoviše razvoj stabilnog i mirnog Kosova. Kroz CIMIC projekte i donacije, podržaće na celoj teritoriji Kosova, svaku inicijativu koja može garantovati sadašnjim i budućim generacijama da žive u bezbednom i mirnom okruženju, u skladu sa stndardima”, stoji u saoštenju KFOR-a.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: KFOR

KiMSuva RekaKFORCentar porodične medicine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva