:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 15, 2019   13:45

0

173

"KFOR i Opština zajedno u očuvanju bezbednosti svih građana"

Komandant KFOR-a general-major Lorenco Dadario razgovarao je danas sa  gradonačelnikom Novog Brda Svetislavom Ivanovićem o unapređenju saradnje  na polju bezbednosti.

„Kao što radimo i u drugim sredinama na Kosovu, i ovde možemo da poboljšamo naše aktivnosti u interesu svih građana Kosova, bez obzira na to ko su oni. To je upravo ono što KFOR radi  - obezbeđuje sigurnost svima na Kosovu“, rekao je general Dadario za RTV Puls.

Ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu generalno dobra i po mom mišljenju ne preti nekakvim incidentima. Međutim, retorika koje se često čuje u javnosti ne pomaže mnogo.

„Zato bih poručio svima da spuste ton i pomognu nam da sačuvamo sigurnost u ovoj oblasti“, poručio je Dadario.

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović upoznao je komandanta KFOR-a sa svojim viđenjem bezbednosne situacije i posebno sa intenziviranjem krađa u ovoj opštini u poslednje vreme.

„Vodimo učestale razgovore sa svim nadležnim službama kako bi osigurali bezbednost, ne samo na teritoriji opštine Novo Brdo, nego na čitavoj teritoriji Kosova“, izjavio je Ivanović i najavio veće uključenje KFOR-a i u lokalnim sredinama. 

U poslednjih nekoliko dana, u opštini Novo Brdo ukradeno je sedam goveda, a nijedan počinilac nije otkriven. Na sličan način ukradeno je više od 150 grla krupne stoke, a materijalna šteta je veća od 150 hiljada evra. S obzirom da je Novo Brdo jedna od najsiromašnijih kosovskih opština, u lokalnom budžetu nema para da bi se šteta nadoknadila oštećenim porodicama, koje su uglavnom veoma siromašne i mahom žive od prodaje mleka i sira.

Izvor: RTV Puls

Novo BrdoKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva