:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 31, 2023   15:03

0

100

Kfor: Misija spremna da se nosi sa svakim scenarijem tokom izbora na severu

Kfor je spreman da se suoči sa svakim scenarijem tokom vanrednih lokalnih izbora u četiri opštine na severu Kosova, navodi se u saoštenju Misije NATO-a na Kosovu, prenosi Kljan Kosova.

Izbori su zakazani za 23. april, a iz Kfora ističu da u ovom trenutku nema pokazatelja sigurnosnih problema vezanih za predstojeće izbore.

„Kosovska policija je organ koji obezbeđuje bezbednost tokom izbora. Kfor prati situaciju u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. U ovom trenutku nema novih pokazatelja bezbednosnih problema u vezi sa predstojećim izborima, ali Kfor održava visok nivo spremnosti da se suoči sa svakim scenarijem kako bi obezbedio bezbedno okruženje i sačuvao slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu“, kaže se u odgovoru Kfora.

Iz Kosovske policije poručuju da planiraju da preduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se garantovala bezbednost, uoči, tokom i nakon izbornog procesa.

„Policija Kosova je institucija za sprovođenje zakona i sve svoje radnje preduzima u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, kao i u skladu sa operativnim planiranjem policije. U slučajevima kada se organizuju lokalni ili centralni izbori, uključujući i vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama na severu zemlje, Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama planira i preduzima potrebne mere u skladu sa operativnim naredbama, kakao bi se garantovala bezbednost, pre, tokom i posle izbornog procesa“, navodi se u odgovoru Kosovske policije.

Izvor: Kosovo online/Klan Kosova; Foto: TV Most

KiMKFORizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva