:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2020   17:44

0

208

Kfor o zabrinutosti za Dečane: Tu smo da osiguramo bezbednost

Predstavnici Kfora saopštili su danas, povodom radova na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu Manastira Viskoki Dečani, što zabrinjava Eparhiju raško prizrensku, da su njihovi pripadnici prisutni oko manastira i da nastavljaju redovne dužnosti.

"Kfor nastavlja da obavlja redovne dužnosti u toj oblasti i u bliskom kontaktu je sa svim partnerima zaduženim za bezbednost", naveli su iz te misije za Tanjug, upitani da li bratstvo manastira može očekivati pomoć od Kfora, nakon što je otac Sava Janjić obavestio međunarodnu zajednicu o ovom problemu.

Umesto konkretnog odgovora na pitanje vezano za manastirski posed, ponovljeno je da je Kfor čvrsto posvećen mandatu, poverenom 1999. godine.

"Čvrsto smo posvećen da nastavimo da doprinosimo sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve građane Kosova, u skladu sa mandatom datim Rezolucijom SB UN 12 44", naveli su iz Kfora.

Eparhija je juče upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

Izvor: Танјуг

KiMKFORVisoki Dečani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva