:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Septembar 25, 2020   18:04

0

126

KFOR poklonio opremu za decu pogođenu autizmom (foto)

Vojnici Regionalne komande KFOR-Istok poklonili su specijalnu opremu nevladinoj organizaciji "Autizmi" koja, kako se navodi u saopštenju KFOR-a, podržava decu pogođenu autizmom iz svih zajednica na Kosovu i Metohiji, bez obzira na rasu, veru, pol ili nacionalnost.

Kako se navodi, oprema će omogućiti odgovarajuće tretmane, uključujući poboljšanje motoričkih sposobnosti, kondicije povezane sa veštinama, socijalno funkcionisanje i mišićne snage i izdržljivosti.

Kako se dodaje, glavni cilj KFOR-ovog projekta je da pomogne organizaciji "Autizmi" da se nosi sa sve većim brojem dece koja se leče, istovremeno promovišući njihovu inkluziju i socijalnu integraciju.

Organizacija "Autizmi" je osnovana na inicijativu velikog broja roditelja dece pogođene autizmom novembra 2011. godine u Prištini i ima podršku opštine.

Projekat pomoći finansirao je NATO, a sproveo ga je KFOR-ov tim za civilno-vojnu saradnju zajedno sa italijanskim Timom za vezu i nadgledanje koji deluje u Prištini, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje

KiMKFORautizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva