:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Avgust 07, 2020   17:18

0

174

Kfor pomaže ženama žrtvama nasilja na KiM

Kfor je donirao profesionalne mašine za šivenje i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” (na albanskom - život) sa sedištem u Dečanima, kako bi bilo oomogućeno organizovanje kurseva za žene žrtve rodno zasnovanog nasilja ili su u nekoj nevolji, saopšteno je danas iz te misije.

Projekat je finansirao NATO, a sproveli italijanski vojnici Regionalne komande Kfora Zapad, u okviru pomoc?i koja se pruža nepristrasno svim zajednicama na Kosovu, navodi se u saopštenju.

“Jeta” je osnovana 2005. godine radi pružanja pomoc?i siromašnim ženama bez obzira na nacionalnost, starosnu dob i veru, pružanjem stručne obuke za kuvare, frizere i krojače.

“Tokom godina, mnoge žene su imale koristi od aktivnosti NVO-a, a mi smo zahvalne na podršci Kfora,” rekla je direktorika “Jete” Safete Gacaferi, koja se zalaže i za unapređenje ženskih prava i uslova na Kosovu.

Pukovnik Ðanluka Figus, komandant multinacionalne jedinice Kfora na zapadu pokrajine reka oje da je operacija pod vođstvom NATO-a posvec?ena pružanju pomoc?i onim institucijama i organizacijama koje štite žene i promovišu njihovu ulogu, u skladu sa duhom Rezolucije 1325 UNSCR o ženama, miru i bezbednosti.

U okviru tih aktivnosti, tim za vezu i nadgledanje vojske SAD-a, koji pripada Regionalnoj komandi Kfora Istok, pružio je prošle nedelje pomoc? skloništu za žene žrtve porodičnog nasilja “Moj dom”, koje se nalazi u Uroševcu, kaže se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

KiMKFORdonacije

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva