:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 29, 2022   11:00

0

194

Kfor: Svaka mera za održavanje bezbednog okruženja mora da se odmeri prema slobodi kretanja lokalnog stanovništva

Svaka bezbednosna mera koja ima za cilj poboljšanje rada policije i održavanje bezbednog i sigurnog okruženja mora biti proporcionalno odmerena prema potrebama lokalnih zajednica i slobodi kretanja lokalnog stanovništva, navedeno je u odgovoru službenika Kfora na pitanje Kosovo onlajna upućeno ovoj misiji povodom popravki puteva na severu Kosova koje ovih dana obavlja Kfor.

Više puteva u opštinama Leposavić i Zubin Potok, podsetimo, Kosovska policija je još u februaru onesposobila za saobraćaj tako što je postavila zemljane prepreke i iskopala neprohodne kanale, zbog, kako su tvrdili, sprečavanja šverca. To je, međutim, meštanima okolnih sela onemogućilo pristup njivama, kućama i otežalo svakodnevan život.

"U periodu od 26. do 28. aprila, Kfor je u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzeo akcije na sanaciji dva puta u blizini administrativne linije", kaže se u odgovoru Kfora poslatom našoj redakciji. 

Napominje se i da Kfor podržava napore kosovskih institucija da ojačaju vladavinu prava i da suzbiju kriminalne aktivnosti na Kosovu.

"I dalje podržavamo Kosovsku policiju u sprečavanju aktivnosti krijumčarenja i trgovine ljudima, i na severu Kosova", kaže se u odgovoru službenika Kfora. 

Iz te misije poručuju da ostaju u potpunosti fokusirani na svakodnevnu primenu svog mandata, proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, da obezbede sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

Kosovo onlajn izvestio je juče da je Kfor osposobio za saobraćaj put ka selu Košutica u opštini Leposavić, kao i da su pripadnici ove misije pre nekoliko dana popravili deo puta ka selu Banje u Zubinom Potoku. 

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićKFORputevikosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva