:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / KFOR

clock

Maj 28, 2022   14:37

0

179

KFOR: U Đakovici održana vežba "Ledena sablja"

Tokom proteklih nekoliko dana na poligonu aerodroma u Đakovici održana je vežba "Ledena sablja" 2022, saopštio je KFOR.

Scenario vežbe sadržao je negativne događaje koji su doveli do pogoršanja slobode kretanja i ugrožavanja bezbednosti lokalnog stanovništva, navedeno je u saopštenju.

KFOR je u cilju garantovanja neophodnog okvira bezbednosti i odvraćanja rasporedio svoje jedinice u skladu sa Rezolucijom UN 1.244 iz 1999. godine.

Jedinice Regionalne komande Zapad (RC-V) intervenisale su u sprezi sa taktičkim rezervnim bataljonom KFOR-a (KTRBN) i iz Multinacionalne specijalizovane jedinice (MSU).

Vazduhoplovni odred Regionalne komande Istok (RC-E) obezbedio je neophodna sredstva za vazdušni most i vazdušnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) jedinicama na terenu.

Bio je raspoređen i odred za slobodu kretanja (FOMD) Zajedničke grupe za logističku podršku (JLSG) KFOR-a, a takođe, aktivnu ulogu tokom vežbe imao je i Bataljon obaveštajnog osmatranja i izviđanja (ISRBN).

Komandanr KFOR-a general Ferenc Kajari je izrazio zahvalnost i priznanje za profesionalizam i posvećenost koju su pokazali svi vojnici KFOR-a koji su učestvovali u vežbi "Ledena sablja", koja je planirana i izvedena na osnovu uputstava zamenika komandanta generala Luke Piperinija, navedeno je u saopštenju KFOR-a.

Izvor: T a n j u g

KFORvežaĐakovica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva