:

:

TV Most

Foto: ukrinform.net

clock

Maj 24, 2022   16:31

0

121

Kijev: Pronađeno 200 tela u ruševinama zgrade u Marijupolju

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su radnici koji su kopali po ruševinama stambene zgrade u Marijupolju pronašli 200 tela u podrumu.

 

Tela su bila u stanju raspadanja, rekao je savetnik gradonačelnika Marijupolja Petro Andrjuščenko.

Za sada nije jasno kada su tela otkrivena, napominje AP.

Kuleba: Rusi kradu ukrajinsko žito radi prodaje u inostranstvu

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba optužio je „ruske lopove” da kradu ukrajinsko žito da bi ga prodali u inostranstvo, tvrdeći da oni utovaruju žito na brodove koje potom upućuju preko moreuza Bosfor za prodaju u inostranstvu.

„Pozivam sve države da budu na oprezu i da odbiju sve takve ponude. Ne kupujte ukradeno. Ne dozvolite da postanete saučesnici u ruskim zločinima“, napisao je Kuleba na Tviteru, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Ova tv stanica napominje da nema potvrde za ove tvrdnje ukrajinskog šefa doplomatije i da je Rusija danas odbacila kao "flasifikate" fotografije koje prikazuju brodove koji se pune žitom na Krimu.

Stoltenberg: NATO neće slati trupe u Ukrajinu

NATO neće biti deo konflikta u Ukrajini i neće tamo slati trupe jer želi da izbegne rat sa Rusijom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu podsetio da je od izbijanja rata NATO "značajno pojačao podršku Ukrajini kako bi zadržala pravo na samoodbranu", prenosi Tass.

"Glavna odgovornost NATO-a je da štiti sve saveznike i spreči da ovaj rat eskalira. Ne želimo da izazivamo konflikt, već da ga sprečimo i da sačuvamo mir", istakao je Stoltenberg.

Kazao je da su od 2014. godine zemlje članice NATO već potrošile desetine miljardi dolara na obuku i opremanje ukrajinske vojske.

Dodao je da su zemlje članice Alijanse te godine počele da snaže sopstvenu bezbednost i da je trenutno pod komandom NATO 40.000 vojnika u blizini granica sa Rusijom, u "značajna vazdušna i mornarička sredstva, kao i da ih je još 100.000 u visokoj pripravnosti.

Stoltenberg je rekao da NATO sve te pripreme smatra "merama odvraćanja" s cljem da se otkloni bilo kakva mogućnost nesporazuma ili loše procene u Moskvi.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaMarijupoljJens Stoltenberg.NATOKuleba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva