:

:

TV Most

Foto: Ukrinform

clock

Novembar 25, 2023   8:26

0

83

Kijev: Rusija noćas pokrenula najmasovniji napad dronovima na Ukrajinu

Rusija je prethodne noći pokrenula najmasovniji napad dronovima kamikazama na Ukrajinu, a na meti dronova tipa "šahed" bio je  prvenstveno Kijev, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo.

Kako je navedeno, veliki broj ruskih bespilotnih letelica iz različitih pravaca lansiran je ka Kijevu.

Očevici su rekli za Rojters da su se u Kijevu tokom cele noći čule eksplozije, a gradonačelnik Vitalij Kličko saopštio je da su dve osobe povređene kada su fragmenti oborenih dronova pali na stambene zgrade.

Kličko: Dve osobe povređene u ruskom napadu dronovima na Kijev

Više delova Kijeva bili su jutros meta masovnog napada dronovima, izjavio je jedan očevidac, a gradonačelnik Vitalij Kličko saopštio je da su dve osobe povređene kada su fragmenti oborenih dronova pali na stambene zgrade.

Kličko je na svom Telegram kanalu napisao da su fragmenti presretnitih dronova izazvali požar u jednom obdaništu, prenosi Rojters.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da se u Kijevu čula serija eksplozija.

Vazdušna uzbuna je objavljena u nizu oblasti u Ukrajini - Kijevskoj, Čerkaškoj, Černigovskoj, Sumskoj Harkovskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Hersonskoj, preneo je Unijan.

Zelenski: Rusija tokom noći lansirala više od 70 dronova Šahed, većina oborena

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija tokom noći lansirala više od 70 bespilotnih letelica Šahed na Ukrajinu, od kojih je većina oborena.

Zelenski je rekao da je napad, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima na dan kada Ukrajina obeležava sećanje na Holodomor iz 1932-33, kada je od gladi umrlo nekoliko miliona Ukrajinaca, bio čin "namernog terora", prenosi Rojters.

Rusija je prethodne noći pokrenula najmasovniji napad dronovima kamikazama na Ukrajinu, a na meti dronova tipa "šahed" bio je prvenstveno Kijev, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo.

Kako je navedeno, veliki broj ruskih bespilotnih letelica iz različitih pravaca lansiran je ka Kijevu.

Izvor: T a n j u g

KijevdronoviVitalij KličkoVolodimir Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva