:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 07, 2023   11:57

0

67

Kijev: U ruskom napadu dronovima pogođena luka na Dunavu

U Ukrajini su nastavljene borbe na više delova fronta - žestoko je na kupjanskom, donjeckom, zaporoškom i hersonskom pravcu.

Guverner Odeske oblasti saopštio je da je u ruskom napadu dronovima pogođena lučka infrastruktura na Dunavu. 

Jedan vozač je stradao, a zgrada za skladištenje i kamioni su oštećeni u ruskom napadu dronovima na luku na Dunavu, navodi se u saopštenju.

Ukrajinci od SAD traže PVO sistem THAAD i avione F-18

Najnovija lista Ukrajine u kojoj potražuje američko oružje za koje smatra da je potrebno za borbu protiv ruske vojskeuključuje sofisticirane sisteme protivvazdušne odbrane, borbeneb avione F-18 "Hornet“, dronove, helikoptere "apači" i "crnog jastreba".

Zvaničnici ukrajinskog Ministarstva odbrane predstavili su ovaj "spisak naoružanja za potrebe odbrambenih snaga Ukrajine" tokom zatvorene sednice u Vašingtonu kojoj su prisustvovali vladini zvaničnici i rukovodioci odbrambene industrije.

Sveobuhvatna lista uključivala je oružje koje Ukrajina već ima na zalihama poput tenkova "Abrams" i artiljerije od 155 milimetara, kao i avione F-16, dronove.

Na listi ima nekoliko iznenađenja, poput transportnih mlaznjaka C-17 "Gloubmaster" koje proizvodi "Boing" i
C-130 "Superherkules" proizvođača "Lokid Martin".

Dokumenti pokazuju da Ukrajina takođe traži borbene avione F-18 "Hornet“, tri tipa dronova kompanije "Dženeral atomiks" uključujući MK-9B "Ski Gardijan" i sistem THAAD".

Bivši poslanik Vrhovne rade ubijen u okolini Moskve

Dve rane od metka pronađene su na telu bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, koji je ubijen u Podmoskovlju.

Uviđaj je izvršen, sa lica mesta su sakupljeni dokazi, a pregledani su i automobil ubijenog, kao i hotelska soba u kojoj je boravio poslednjih meseci.

Zbog hladnog vremena u Ukrajini nedostatak elektične energije

Ukrajinski operater električne mreže "Ukrenergo" je saopštio da je hladno vreme dovelo do povećane potrošnje struje, uzrokujući deficit u sistemu, zbog čega je uvezena struja iz Poljske, Slovačke i Rumunije.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva