:

:

TV Most

clock

April 06, 2020   13:07

0

215

KiM: U Kamenici 114 ljudi čeka testiranje

Ukupno 114 ljudi, za koje se sumnja da su imali kontakt sa ljudima pogođenim koronavirusom iz sela Topanica, čekaju da budu testirani, prenosi Gazeta Ekpres.

Gradonačelnik Kamenice Ćendron Kastrati, rekao je da su od potvrde prvog slučaja koronavirusa u selu Topanica sastavljene liste osoba koje su mogle da imaju kontakt s njim.

"Posle identifikacije prve osobe sa koronavirusom u Topanici, testirane su dve različite grupe. Testirano je 12 zdravstvenih radnika, 2 policajca i jedan građanin, njihovi rezultati su negativni. Predložili smo treću listu, čeka nas testiranje. Na ovoj listi je 14 osoba označeno kao prioritet u testiranju", rekao je Kastrati.

Naglasio je da je do sada na listi preko 153 ljudi, uključujući policijske i zdravstvene službenike.

„Lista koja je sastavljena od početka do sada ima 153 imena, od kojih je 21 do sada testirano, 114 čeka na testiranje", rekao je Kastrati.

U međuvremenu, kod 12 stanovnika sela Topanica u opštini Kamenica tokom poslednje nedelje potvrđeno je prisustvo koronavirusa.

Prvi slučaj zabeležen je u ponedeljak 29. marta. Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova uzeo je uzorke od 17 osoba za koje se sumnja da su imali kontakt sa prvom žrtvom.

Jutros su na KiM zabeležena još dva smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom. Do sada je na KiM umrlo troje ljudi.

Do sada su se oporavile 23 osobe.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMkoronavirusKamenica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva