:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Januar 27, 2020   13:10

0

156

Kirjos namučio Nadala, poznati svi parovi četvrtfinala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Nikom Kirjosom. Nadal je u derbiju ove runde, meču koji su svi očekivali, slavio rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4).

"Bik sa Majorke" je opravdao ulogu favorita i jedino što je Australijanac uspeo jeste da "otkine" jedan set.

Nadal je iskoristio i napravio brejk na startu, to mu je donelo prvi set, da bi Nik uzvratio u drugom. Najveću priliku momak iz Kanbere propustio je u taj-brejku trećeg seta.

Na 5:5 u dodatnom gemu je pokušao da odservira drugi servis brzinom većom od 200 kilometara na čast, napravio je dvostruku grešku, ali je Rafa uzvratio isto. Ipak, Kirjos to nije iskoristio i najbolji teniser planete je tada prelomio pitanje pobednika.

Kirjos je uspeo da u završnici zakomplikuje meč, vrati brejk zaostatka i dođe na korak do izjednačenja, ali ga je loš izbor udaraca koštao po ko zna koji put u karijeri.

Bio je ovo deveti međusobni duel dvojice igrača, a Španac je konačno uspešniji i sada vodi 5-4 u pobedama. Prethodno je dobio i dramatičan okršaj na Vimbldonu prošle godine.

Sada su poznati svi četvrtfinalni parovi, pored Nadala i Tima, sastaju seNovak Đoković – Miloš Raonić, Rodžer Federer – Tenis Sandgren iAleksander Zverev – Stan Vavrinka.

Australijan open igra se za nagradni fond od 71 milion australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Izvor: Танјуг, RTS

tenisAustralijan open
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva