:

:

TV Most

clock

April 22, 2021   17:43

0

156

Kisić Tepavčević razgovarala sa predstavnicima MMF

Ministarka Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa predstavnicima MMF-a o stanju na tržištu rada, politici zapošljavanja, sistemu socijalne zaštite, uključujući i značaj uspostavljanja jedinstvenog registra "Socijalna karta".

Ona je tokom onlajn sastanka sa predstavnicima misije MMF-a koje predvodi šef misije Jan Kis Martijn, razgovarala i o unapređivanju postojećih vidova socijalne pomoći u cilju zaštite kategorija u osetljivom položaju, smanjenja nejednakosti i borbe protiv siromaštva.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je upoznala predstavnike MMF-a sa novim strateškim okvirom u oblasti zapošljavanja - Strategijom zapošljavanja u Srbiji za period od 2021. do 2026. godine.

Cilj Strategije je da se u narednom šestogodišnjem periodu uspostavi stabilan i održiv rast zaposlenosti, zasnovan na znanju i dostojanstvenom radu.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti na izradi izmena i dopuna Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, kojim bi se primena zakona proširila na dodatne sektore i delatnosti sa povremenim, privremenim i sezonskim karakterom.

Predstavljene su i aktivnosti Ministarstva na izradi Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu sa ciljem da se na sveobuhvatan način uredi oblast socijalnog preduzetništva i podstakne njegov dalji razvoj.

Razgovori predstavnika Srbije sa MMF-om traju od 12. aprila, a tema je novi aranžman koji naša zemlja treba da dogovori sa ovom međunarodnom institucijom.

Izvor: Танјуг

Kisić TepavčevićMMF
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva