:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2019   7:55

0

223

Kišno jutro u Srbiji, oprez za volanom

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) upozorio je da se pre podne očekuju obilne padavine na severu i zapadu zemlje sa oko 30 litara vode po kvadratnom metru, a lokalno i više. Iz Auto moto savez Srbije savetuju vozačima da voze sporije i poštuju sva ograničenja u brzini.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije navodi da se očekuje umereno do potpuno oblačno mestimično s kišom i pljuskovima, a posle podne promenljivo sa suncanim intervalima. Vetar slab, ujutru u Vojvodini umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 14 stepeni, najvisa dnevna od 19 do 23.

U Beogradu pre podne oblačno s kišom i pljuskovima, posle podne promenljivo oblačno, u pojedinim delovima grada uz mogućnost kratkotrajne kiše. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 13, najvisa dnevna oko 19 stepeni. Narednih dana zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom, a ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode, lokalno veća količina padavina, olujni vetar i grad. Najvisa dnevna temperatura u postepenom porastu.

Otežani uslovi za vožnju, apel vozačima na oprez

Zbog obilnih padavina sa prohladnim vremenom, mokrog kolovoza, mogućom maglom i sumaglicom, prvi vikend u junu obeležiće otežani i zahtevniji uslovi vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije i apelovao na vozače da voze sporije i poštuju sva ograničenja u brzini.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

AMSS podseća da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u zemlji.

Izvor: Танјуг

vremenska prognozastanje na putevima
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva