:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Maj 05, 2020   16:58

0

199

Klokot: Izvršena redovna dezinfekcija i podela zaštitnog medicinskog materijala

Popuštanje mera za kretanje građana i automobila uočava se i u opštini Klokot, preduzeli smo aktivnosti i mere u koordinaciji sa nadležnim institucijama u oblasti zdravstva i policijom radi kontrole i zaštite zdravlja našeg stanovništva koje je bilo disciplinovano i zahvaljujući tome u našoj opštini do sada nismo imali zaraženih koronavirusaom, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik te opštine Božidar Dejanović.

“Danas smo obavili dezinfekciju prodavnica i ambulanti u Domu zdravlja u Vrbovcu isporučili zaštitnu medicinsku opremu u rukavicama, maskama, naočarima, vizirima i skafanderima. Opštinski odbor za beznednost je ispoštovao sve mere i odluke koje Ministarstvo zdravlja donelo u suzbijanju pandemije i sada postupamo po preporukama ministarstva i Instituta za javno zdravlje”, rekao je Dejanović.

Naglasio je da iz predustrožnosti još uvek nije uklonjen policijski punkt u selu Stubline, koje se graniči sa Opštinom Vitina, a koja je bila u karantinu i da se dalje kontroliše kretanje građana.  

“Na neki način stanovništvo se naviklo na način života u uslovima pandemije, solidarni su i razumeju da još uvek nije vreme za opuštanje. Svi prodajni objekti su dobro snabdeveni, lekova i medicinske zaštitne opreme ima u dovoljnim količinama, naši volonteri i Odbor za bezbednost su u svakom trenutku dostupni za sve potrebe I problem na terenu”, rekao je Dejanović.

Izvor: Kosovo online

KiMKlokotdezinfekcijapaketi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva