:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

April 06, 2020   14:33

0

145

Klokot: Podela humanitarne pomoći socijalno ugroženim albanskim porodicama

Danas smo obišli albansku zajednicu u Opštini Klokot i socijalno ugroženim porodicama podelili 22 paketa humanitarne pomoći u osnovnim životnim namirnicama, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik te opštine Božidar Dejanović.

„Sa mojim saradnicima, potpredsednikom za zajednice Sejvijom Redžepi i direktorom Odeljenja za Poljoprivredu Dorontinom Redžepi obišli smo albanske porodice kojima je pomoć najpotrebnija u selima Klokot i Mogila“, precizirao je Dejanović.

Istakao je da je ta pomoć obezbeđena iz opštinskog bužeta i da je to prva faza pomoći albanskoj zajednici.

Dodao je da je albanska zajednica manjinska u opštini Klokot i da ima 150 albanskih porodica.

Dejanović je ponovio da je situacija u Opštini Klokot stabilna, da se mere za suzbijanje pandemije koronavirusa sprovode u skladu sa uputstvima.

„Najbolji pokazatelj koliko je disciplinovano stanovništvo govori podatak da još uvek nemamo zaraženih, 44 osobe kojima je po nalogu policije produžena kućna izolacija nemaju simptome koronavirusa, svi se zdravstveno osećaju dobro“, rekao je Dejanović.

Naglasio je da je opština dobro snabdevena životnim namirnicama i da se Štab za bezbednost i volonteri staraju da pomoć stigne do svih socijalno ugroženih porodica u opštini.

„Medicinskog materijala za zaštitu, dezinfekcionih sredstava i lekova ima u dovoljnim količinama“, rekao je Dejanović.

Izvor: Kosovo online

KiMKlokothumanitarna pomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva