:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 15, 2020   10:21

0

220

KM: Danas sastanak Zajednice medicinskih fakulteta Srbije

Danas u 13 časova u prostorijama dekanata održaće se sastanak Zajednice medicinskih fakulteta Srbije. Sastanku će prisustvovati dekani i prodekani svih medicinskih fakulteta u Srbiji, prodekani Stomatološkog i Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i dekan Medicinskog fakulteta u Foči, koji je pridruženi član.

Medicinski fakultet u Prištini je predsedavajući Zajednicom i u naredne 3 godine.

Zajednica medicinskih fakulteta je osnovana 2004. godine i njeno sedište je u Kosovskoj Mitrovici to je neprofitno udruženje fakulteta medicinskih nauka u Republici Srbiji. Zajednicu čine svi medicinski fakulteti u Srbiji , Stomatološki fakultet iz Beograda, Farmaceutski fakultet iz Beograda, Medicinski fakultet VMA , kao i pridruženi članovi: Medicinski fakultet u Podgorici, Medicinski fakultet u Foči i Medicinski fakultet u Banjaluci.

Zadaci Zajednice su: razmatranje pitanja od zajedničkog interesa za unapređivanje nastavno naučne delatnosti na fakultetima članovima Zajednice; usaglašavanje stavova i koordiniranje aktivnosti članova Zajednice u oblasti upisne politike, visine školarine; razmena iskustava o nastavnim programima, mere unapređivanja materijalnih uslova zaposlenih i drugih aktivnosti vezanih za rad medicinskih fakulteta u Srbiji.

Izvor: TV Most

Zajednica medicinskih fakultetaKosovska Mitrovica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva