:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2020   12:18

0

196

KM: Počela raspodela pomoći za penzionere sa malim primanjima

Volonteri mitrovačkog opštinskog Štaba za vanredne situacije krenuli su od jutros da dele pakete pomoći koje je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica obezbedio za najstarije sugrađane, čija mesečna primanja ne prelaze 15 hiljada dinara.

Osnovne potrepštine u vidu brašna, šećera, ulja, konzervirane hrane i sredstava za ličnu higijenu pakovane su u Mitrovačkom dvoru, odakle je krenula raspodela po gradu.

U ulici Vasilija Ostroškog pomoć je stigla na vrata porodičnog doma Orlovića, a osamdesetdvogodišnja Smiljana je se sa suzom u oku zahvalila onima koji su je posetili, ali o onima koji se ovu pomoć obezbedili.

"Hvala vam što ste setili nas starih i što mislite na nas. Ova pomoć nam znači, ali mnogo više od ovih namirnica nam znači to što nas niste zaboravili u ovim teškim vremenima", rekla je Smiljana i dodala da joj najviše nedostaju lekovi.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je rekao da u ovom gradu ima ukupno 576 penzionera koji ispunjavaju uslov za dobijanje pomoći i ona će stići do svakog od njih.

"Doći ćemo do svakoga, pružićemo pomoć u namirnicama i u lekovima. Štab radi 24 sata, dostupan je svim građanima, i sa našim volonterima koji pokazuju odlučnost nastavićemo borbu da svi zajedno prebrodimo ovaj težak period. Oni su na visini svog zadatka, pokazali su i humanost, a pre svega odlučnost koliko vole svoju zemlju i svoj grad", rekao je Spirić.

Spremnost da pomogne svom gradu pokazala je i Danijela Vićentijević koja se rado odazvala pozivu Opštine i studentskog parlamenta.

"Studenti i sva omladina uvek su bili uz svoj narod i svoje sugrađane. Tako ćemo i ovog puta dostaviti pomoć svima onima kojima je to potrebno. Zamolila bih sve građane da poštuju mere Republike Srbije, da se pridržavaju pravila samoizolacije i da se ne obilaze veće skupove", rekla je Vićentijević.

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovska MitrovicapomoćpenzionerivolonteripaketiAleksandar SpirićKrizni štab
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva