:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 10, 2020   13:49

0

231

KM: U Tehničkoj školi od ponedeljka praktična nastava u renoviranim radionicama

Opština Severna Mitrovica prethodnih meseci uložila je puno  sredstava u renoviranje   osnovnih i srednjih škola u gradu. Najviše je urađeno u Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“ u kojoj je renovirano oko 4.000 kvadratnih metara. 

Potpuno renovirane i savremeno opremljene radionice, učenicima će obavljanje praktične nastave učiniti  lakšom i zanimljivijom, a i ceo ambijent škole, koja postoji  od 1946. godine, je izmenjen i lepši.

"Zadnjih par meseci ovde se intenzivno radilo na građevinskim radovima i na rekonstrukciji nekih radionica, koje su jako bitne za izvođenje praktične nastave. Te četiri radionice će biti dostupne našim učenicima, i od ponedeljka će u njima moći da se obavlja praktična nastava. Pored radionica, renovirani su hodnici i holovi, ukupno je negde oko 4.000 kvadrata renovirano", kaže za TV Most Radovan Tanić,  direktor STŠ  "Mihailo Petrović Alas"- Kosovska Mitrovica.

Opština Severna Mitrovica uvek je ulagala u obrazovanje, a to će, kako je istakao v.d. gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić, činiti i ubuduće.

 "Gotovo sve škole su adaptirane, kao i učenički dom u Medicinskoj školi, ali svakako u svemu tome prednjači Tehnička škola koja je dobila novi sjaj, gotovo sve učionice koje nisu bile u funkciji sada su funkcionalnije i bolje", rekao je Spirić.

Srednja tehnička škola "Mihajlo Petrović Alas" spremna je da u ovoj školskoj godini primi đake, pridržavajući se svih preporučenih mera zaštite.

Izvor: TV Most

Tehnička školaKosovska MitrovicaAleksandar Spirić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva